Държавният глава  направи обръщение към народа и Народното събрание. То

...
Държавният глава  направи обръщение към народа и Народното събрание. То
Коментари Харесай

Ето какво каза президентът в Народното събрание!

 Държавният глава  направи послание към народа и Народното събрание. То бе от трибуната на Народното събрание при откриването на новата сесия на Народното събрание, която стартира от 9.00 часа. Той бе посрещнат с крясъци " Оставка " от групата на ГЕРБ, която напусна залата.

" Бягството няма да ви избави от позора, с това показвате, че същинският парламент е извън ", отвърна им Радев. А парламентарната шефка Цвета Караянчева се оправда, че не може да въздейства на парламентарните групи.

Ето и акцентите:

" Гражданите са ни избрали, с цел да решаваме техните проблеми. Още преди година показах проблемите, които раздират обществото ни - корупция, централизация на властта в стеснен кръг хора, задълбочаване на бедността, неравенствата и демографската рецесия.

Днес улицата, изпълнена с възмутени хора, пристигна за оставки. Порочно изхарчени милиарди, цялостни с валута шкафчета, лобистко законодателство - всичко това можеше да го няма, в случай че Народното събрание упражняваше по-силен надзор.

Парламентът позволи да се трансформира в реализатор на волята на премиера. Никой в тази зала не се осмели да зададе даже един въпрос при отчета на основния прокурор.

Има липса на морал в ръководството и това изкара хората на улицата. Когато оставките станат факт, призовавам ви да не допуснете статуквото да се скрие зад нов експертен кабинет. 

Не гласувайте никакво държавно управление в мандата на това Народно заседание, както и промени в изборния закон - те са неприемливо оттегляне от правата на българите. Не можем да рискуваме да има ескалация на напрежението.

Има голяма социална сила за смяна, в България се роди мощно гражданско общество, което ще изисква морал в политиката и ще бъде безкомпромисно към всеки ръководещ. Призовавам протестиращите и полицията за недопускане на принуждение и неподдаване на провокации. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР